De kracht van samen

Kent u de combinatie tussen bloemkool en kappertjes? Twee smaken die op het eerste gevoel niet combineren, maar samen toch erg goed smaken. In de Smaakbijbel (Niki Segnit) staat er het volgende over: Bloemkool is broccoli die geen zin heeft in gedoe. Zijn donkergroene, kruisbloemige neef is dartel, ijzerdiep en complex, maar de bloemkool zelf is verzot op het kalme leven onder een laag kaas. Hij moet een beetje worden opgefleurd, en daar zijn kappertjes heel goed in.
GoedemorgenMKB zorgt ervoor dat in de samenstelling van mensen ook de kracht van samen, zoals bij bloemkool en kappertjes, wordt benut. In de goede samenstelling komt niet alleen het individu maar ook de dialoog goed tot zijn recht. En juist die gekozen samenstelling zorgt voor het vinden van de juiste en mogelijk verrassende antwoorden.

We leven in een tijd van snelle beweging. Verandering van marktwensen, consumentenpatronen, regelgeving en dus ook van ondernemerschap. Deze economie daagt de ondernemer uit. Samenwerken vervult een sleutelrol in deze groei: voor een gezondere onderneming, voor nieuwe wegen voor innovatie binnen het bedrijf, voor het versterken van vertrouwen, voor eigen nalatenschap. Het zoeken en vinden van antwoorden doe je samen - om niet alleen dat ene antwoord te vinden, maar ook dat antwoord dat je niet had verwacht maar zeer verwelkomt!


Voor de liefhebbers: Fruit een gesnipperde ui in olijfolie, voeg wat chilipeper en fijngehakte knoflook toe en roer een paar tellen. Doe er geblancheerde bloemkoolroosjes, broodkruim en rozijnen bij en bak alles tot het broodkruim bruin is. Voeg ten slotte kappertjes en peterselie toe, laat alles warm worden roer er gare rigatoni door en dien het gerecht op.